ALERGENI
Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI din 20 martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:
- Cereale care contin gluten (adica grau, secara, orz, ovaz, grauspelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate
- Crustacee si produse derivate.
- Oua si produse derivate.
- Peste si produse derivate
- Arahide, nuci si produse derivate.
- Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)
- Fructe cu coaja, adica migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis(Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produse derivate
- Telina si produse derivate.
- Mustar si produse derivate.
- Seminte de susan si produse derivate.
- Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau10 mg/litru